NOVOSTI

VITTORIA Corsa PRO plašči corsa n.ext Vittoria Ultra Light Speed

 

 

Vittoria

Od ustanovitve leta 1953 je Vittoria Industries Ltd. ustvarila močno vez s kolesarsko industrijo in zelo prepoznavno blagovno znamko. Danes je Vittoria vodilni proizvajalec kolesarskih plaščev z letno proizvodnjo več kot 7 milijonov plaščev ter milionom slavnih bombažnih tubularjev.

VITTORIA katalog 2024 SPLETNA PRODAJA

Razvojni oddelek Vittorie razvija le najboljše plašče in tabularje v vseh segmentih cestnega in mtb kolesarstva. Najbolj prepoznavna je zagotovo serija Corsa – serija tekmovalnih plaščev in tabularjev iz najboljših materialov, narejenih po zadnjih razvitih tehnologijah, ki jih industrija pozna. Z letom 2015 pa v svoje vrste Vittoria postavlja nov revolucionaren plašč za XC tekmovalce imenovan Mezcal G+. Vittoria razpolaga z več lastnimi proizvodnimi kapacitetami in prodajno mrežo po vsem svetu. Danes Vittoria z novimi tehnologijami še naprej orje ledimo in na trg pošilja le vrhunske izdelke, ki zadovoljijo še tako zahtevnega tekmovalca v cestnem ali off road kolesarstvu.

V letu 2015 Vittoria predstavi uporabo revolucinarnega materiala v svojih plaščih imenovanega Graphene. Vittoria je prva razvila primeren postopek za dodajanje Graphena v plašče in s tem zemsi plašča dodati izjemne lastnosti.

Graphene je revolucionarni material, katerega oblika je izredno tanka, tako tanka kot listič čistega ogljika. V tej obliki je njegova debelina komaj 1/1000000000 metra.

Vittora v svojih izbranih modelih uporablja le najčistejši Graphene Directa Plus, ki ga komercialno imenujemo kar G+. Najbolj čist Graphene meri v debelino komaj 2 do 8 atomov. Najčistejši Graphene omogoča Vittorii, da plaščem omogoči, da so ob enem zelo lahki, neuničljivi in hkrati z izredno nizkim kotalnim uporom.

 • velikanska površina samo 1grama tega materiala lahko prekrije okoli 2.630 m3
 • izredno visoke mehanske lastnosti, kar pomeni 200krat močnejši od jekla
 • izredno visoka toplotna prevodnost, več kot 2 krat v primerjavi s čistim diamantom
 • manj gost material, pri enaki teži skoraj polovico manj od aluminija
 • izredno visoka elastičnost, 6 krat večja elastičnost od jekla
 • visoka električna prevodnost, elastičnost, trdoživost in prilagodljivost materiala.

Vittoria v svojih plaščih uporablja le najbolj čist Grapehen (pristni) z namenom koriščenja izjemnih lastnosti, ki jih ta material prinaša k plaščem.

 • 10% boljše razblinjanje toplote (15 – 30 stopinj manj kot običajno)
 • 15% nižja teža
 • 26% močnejši material
 • 18% bolj odporen na udarce
 • 20% močnejše odprtine za napere
 • 24% več prožnosti
 • 50% močnejše stranske stene obroča

Graphene video: https://www.youtube.com/watch?v=SbVL57dke3o

Med razvojem različnih zmesi plaščev so pri Vittorii vsebnosti Graphena namenili izjemmo veliko pozornost. Plašči, ki so bili razviti za hitrost in dirke morajo biti trajni in imeti izjemen oprijem. Plašči z dodatkom Graphena ponudijo več oprijema, več hitrosti, boljšo zaščito proti predrtju, skratka že tako vrhunske plašče Graphene premika čez vse meje. Graphene je nova mala revolucija!

Učinke Graphena lahko opisujemo, ko je ta apliciran v zmesi gume, ki tvori plašč. Najlažje učinke Graphena poljudno opišemo na način: Ko se plašč kotali s hitrostjo v ravni črti material naredi zmes tršo in tako zmanjša kotalni upor in poveča hitrost plašča. Med zaviranjem, pospeševanjem (povečevanjem trenja) ali zavijanjem se material zmehča in ponudi neprimerno boljši oprijem.

Na kratko rečeno: izboljša hitrost (zmanjšuje kotalni upor), izboljša oprijem v mokrih razmerah, izboljša odpornost proti predrtju in celostno izboljša trpežnost plašča. Doprinos k kvaliteti plašča je pri vsakem modelu znaten, odvisno od namena plašča se kvalitete temu primerno spreminjajo. Graphene nedvomno podaljšuje življenjsko dobo oz trajnost plašča.

Po sedaj znanih informacijah je Vittoria prva in edina na trgu, ki uporablja, proizvaja in razvija izdelke z dodatkom Graphena.

 • Corsa Speed G+ tabular ima 17% manjši kotalni upor in kar 14% hitrejši v primerjavi s plašči, ki ne vsebujejo čistega (pristnega) Graphena. Teste so izvedli v neodvisnem testnem laboratoriju na Finskem, Wheel Energy. Vsi testi jasno pokažejo in potrjujejo trditve. Glede na rezultate Wheel Energy laboratorija je Vittoria Corsa Speed najhitrejši plašč na svetu!
 • Open Corsa, poltabular ima 11% manjši kotalni upor kot predhodni model brez vsebnosti Graphena. Open Corsa G+ se ponaša z nazivom izjemnega vsestranskega plašča, za tekme in treninge.
 • Rubino Pro G+ ima 13% boljši oprijem v mokrih razmerah v primerjavi s predhodnim modelom brez Graphena.

Glede na predhodne teste lahko trdimo, da so plašči z Graphenom lahko lažji, imajo boljši oprijem in zdržijo veliko dlje, čepi so veliko bolj obstojni kot predhodniki brez vsebnosti Graphena.

Leta 2011 je predsednik podjetja Vittoria Rudie Campagne spoznal izjemnega znanstvenika in podjetnika Giulia Cesarea, vodjo italijanskega podjetja Directa Plus, ki je takrat razvilo postopek za masovno proizvodnjo čistega Graphena, materiala z izjemnimi lastnostmi. Vittoria je prepoznala potencial tega materiala in v sodelovanju s podjetjem Directa Plus razvila postopek dodajanja Graphena v proizvode Vittoria (plašče in obroče). Že prvi testi so bili spodbudni in rodila se je zgodba plaščev G+, ki sedaj piše prihodnost Vittorie.

Pristine Graphene katerega proizvaja Directa Plus je material z izjemno omejenim številom proizvajalci na svetu. Vittoria upravlja z izključno pravico, ki velja za cel svet do uporabe Graphena v kolesarsko-gumarski industriji.

To je cilj! Vendar zaradi dragega postopka se Graphene dodaja le premium izdelkom Vittorie. Proizvodi z oznako G+ so tako vsi premium in najvišjega cenovnega ranga.

Preverite našo ponudbo in prepričani smo, da boste našli pravi artikel za vas.