Naš kolesarski zvezdnik iz ekipe Jumbo-Visma si je z dobrimi predstavami skozi vseh 21 etap podredil konkurenco za zmago v generalni razvrstitvi na letošnji La Vuelti. Po težkem začetku sezone se je Primož Roglič uspel vrniti in osvojiti olimpijsko zlato medaljo v vožnji na čas v Tokiu 2020, nato pa je vrhunsko formo izkoristil še za tretjo zaporedno zmago na tritedenski dirki po Španiji – La Vuelti.

 

Vittoria Corsa Speed: Najboljša pnevmatika za vožnjo na čas

Primož je Vuelto začel na najboljši možni način, saj je na pnevmatikah Vittoria Corsa Speed ​​zmagal na uvodni etapi na posamični vožnji na čas ter v istem stilu tudi končal dirko z zmago v zadnji etapi. Pnevmatike Corsa Speed ​​so najboljša možna izbira za vožnjo na čas, saj njihova bombažna konstrukcija zagotavlja maksimalno prožnost ob nizki teži in s tem nizek kotalni upor, ki je ključni faktor za dobre rezultat na kronometru. Tekalna površina Corse Speed je za 1 milimeter tanjša od tekalne površine standardne Corse. Tanjša tekalna površina zagotavlja nižjo težo in v kombinaciji s specifično zmesjo gume, ki je posebej zasnovana za nižji kotalni upor (Grafen) zagotavlja zmagovalno kombinacijo.

 

Vittoria Corsa: Najboljša pnevmatika za vse pogoje

Primož je vse ostale etape, vključno z 11. in 17. etapo, na katerih je slavil etapne zmage, stavil na pnevmatike Vittoria Corsa. Osnova konstrukcija pnevmatik Corsa je prav tako izdelana iz bombaža, ki ob nizki teži zagotavlja maksimalno prožnost in s tem nizek kotalni upor. Tekalna površina pa je za ta model prilagojena tako da nudi dober oprijem, nizek kotalni upor ter dobro zaščito proti predrtju. Seveda je tudi v teh pnevmatikah nepogrešljiv dodatek gumi revolucionarni Grafen.

 

Zahvaljujoč vsem tem lastnostim je Vittoria Corsa izbira številnih kolesarjev v pelotonu. Na letošnji izvedbi dirke La Vuelte je bilo kar 12 zmag osvojenih na teh pnevmatikah.