Pogosta vprašanja - Nahrbtniki

Kako nastavim naramnice na nahrbtniku (velja za vse nahrbtnike) ?

Nahrbtniki CamelBak so zasnovani tako, da jih lahko enostavno prilagodite svojemu telesu. Vsak ima svoje želje, vendar je tu nekaj smernic, kako ugotoviti, kje naj bo nahrbtnik na vašem telesu: Če je na vašem nahrbtniku pritrjen pas, poskusite nastaviti naramnice, da se pas poravna z zgornjim delom bokov . Tako boste nekaj bremena prenesli z bokov na pas, kar pomeni večjo stabilnost in boljši obseg gibanja. Če imate na nahrbtniku prsne pasove, jih potisnite navzgor ali v mesto, da bo trak tik nad trebuhom. To bo pripomoglo tudi k enakomernejši porazdelitvi teže po telesu.

Pogosta vprašanja - Steklenice

Zakaj je na mojem ventilu za ugriz prah?

Prah je popolnoma neškodljiv - smukec, ki ga uporabljamo. Dovoljen je v skladu z ameriškimi in evropskimi predpisi o stikih z živili za uporabo kot premaz ali dodatek v ali na plastičnih izdelkih, ki se dotikajo živil. To preprečuje, da bi se reža na ugriznem ustniku med tranzitom ponovno zatesnila. Samo sperite z vodo in že ste pripravljeni za hidracijo.

 

Kako lahko popravim puščajočo steklenico vode?

Če vaša steklenica z Eddy+ pušča, je morda v odzračevalnem ventilu ujet predmet. Obrnite pokrovček in poglejte pod okroglo, sivo gumijasto loputo. Če previdno odstranite gumijasto tesnilo in očistite notranje delovanje odzračevalnega ventila, se mora puščanje ustaviti. Pomembno: Ne odstranjujte gumijastega tesnila za čiščenje, ker ga ni mogoče znova pritrditi. Če se vaše puščanje nadaljuje, bomo z veseljem zamenjali pokrovček, ki pušča, za povsem novega z našo doživljenjsko garancijo Got Your Bak. Za več informacij obiščite našo stran z garancijo.

 

Iz česa so narejene steklenice? Ali ne vsebujejo BPA?

Vse  steklenice in mehovi so 100% brez BPA, BPS in BPF. Izdelki so podvrženi strogim preizkusom s strani neodvisnih proizvajalcev, da bi zagotovili, da v hrano ali pijačo ne bo pritekla škodljiva kemikalija. Neodvisni raziskovalci so opravili tudi ekstrakcijske teste, da bi zagotovili, da naše steklenice ustrezajo strogim standardom varnosti hrane, ki so jih določili FDA, Evropska skupnost, japonsko ministrstvo za zdravje in dobro počutje ter California Prop 65. BPA, BP in BPF se ne uporabljajo v surovinah ali proizvodnih postopkov za izdelavo naših mehov ali steklenic.

 Plastične steklenice so narejene iz materiala brez BPA, imenovanega Tritan. Tritan je kopoliestrski polimer, ki ponuja živahne barve, jasnost, trpežnost in varnost pomivalnega stroja - in brez ostankov okusa. Obvestilo FCN (Obvestilo o snovi, ki prihaja v stik z živili) št. 729 je izjavilo, da je Tritan varen in da izpolnjuje vse smernice FDA za snovi, ki so v večkratnem stiku z živili.

Steklenice serije Podium so izdelane predvsem iz polipropilena TruTaste, lastniške mešanice polipropilena, ki je varna za hrano in brez okusa. Običajne kolesarske steklenice so običajno narejene iz polietilena nizke gostote, ki lahko aromatizira ali popači okus vaše vode, vendar steklenice CamelBak TruTaste poskrbijo, da je vaš okus vode čist in čist.

HydroGuard je lastniška protimikrobna tehnologija CamelBak, vdelana neposredno v stene steklenic Podium, Podium Chill in Podium Ice. HyrdoGuard je spojina, registrirana v EPA, z protimikrobnimi lastnostmi, ki zavirajo rast bakterij, ki lahko povzročijo vonjave, razbarvanje ali poslabšanje steklenice. HydroGuard sicer ne ščiti pred organizmi, ki povzročajo bolezni, in po vsaki uporabi steklenic še vedno čistite.

Površina moje steklenice je videti motna? Kaj se je zgodilo?

Steklenica je morda prišla v stik s kremo za sončenje. Nekateri izdelki za zaščito pred soncem, losjoni, olja in sredstva za odpravljanje napak imajo sestavine, ki lahko na videz ali tiskano obliko steklenic za vodo. Znanstveniki so pokazali, da se kemična sestava teh izdelkov poruši z izpostavljenostjo vlagi in soncu - in ta postopek lahko reagira z zaključkom steklenice, da postane motna. Ko uporabljate zaščito pred soncem, si pred rokovanjem s steklenico umijte roke z milom in vodo.

Ali lahko grem na letalo s svojo steklenico?

Seveda! Če uporabljate steklenico Eddy+, se samo zavedajte, da lahko sprememba tlaka v slamici prisili tekočino, ki lahko povzroči, da bo dodatno prihajala že ob prvem požirku ali pri odpiranju ventila. Po vzletu ventil odprite previdno. Tlak lahko razbremenite tako, da pred odprtjem ventila za ugriz odvijete pokrovček za četrt obrata. Steklenice Podium in Chute bodo normalno delovale v razmerah na visoki nadmorski višini.

 Ali lahko zamrznem steklenico z vodo?

Odvisno od tega, kakšno steklenico imate. Naše steklenice iz Tritan (tj. plastike), Eddy+ in Podium so varne za zamrzovanje - samo poskrbite, da jih napolnite le do polovice, da bo prostor za širjenje vode.

Če uporabljate steklenico z ugriznim ustnikom (kot je Eddy+), boste morda želeli odstraniti pokrovček, preden ga boste postavili v zamrzovalnik - v nasprotnem primeru boste morali počakati, da se led v slamici stopi, preden boste lahko karkoli popili.

Ne priporočamo zamrzovanja steklenic iz nerjavečega jekla, stekla ali Groove, čeprav jih zagotovo lahko napolnite s kockami ledu.

 

Ali lahko tople napitke dam v steklenico za vodo?

Tople pijače so v redu - pravzaprav mnogi kolesarji radi vstavijo topel čaj v steklenice Podium za zgodnje jutranje vožnje. Kljub temu pa v steklenico ne priporočamo vstavljanja vrelih tekočin iz dveh razlogov:

- S steklenicami, kot je Eddy+, boste v bistvu pili vroč napitek skozi slamico, zaradi česar je težko meriti temperaturo in si lahko opečeš usta.

- Zelo vroča ali vrela voda lahko popači plastiko.

Upoštevajte tudi, da otroške stekleničke Eddy Kids ne delujejo kot tipične otroške stekleničke - zato steklenice ne smete zavreti, da bi jo sterilizirali (topla, milnica ali pomivalni stroj je dovolj, da jo očistite).

Kaj je HydroGuard in kako se uporablja?

HydroGuard je lastniška protimikrobna tehnologija CamelBak, vdelana neposredno v stene steklenic Podium, Podium Chill in Podium Ice, pa tudi v mehove CamelBak, cevke za pijačo in Quick Stow. HydroGuard je z EPA registrirana spojina z protimikrobnimi lastnostmi, ki zavira rast bakterij, ki lahko povzročijo vonjave, razbarvanje ali poslabšanje steklenice. HydroGuard sicer ne ščiti pred organizmi, ki povzročajo bolezni, in po vsaki uporabi steklenic še vedno čistite.

Ali so izdelki varni za otroke?

CamelBak, varnost pri oblikovanju stekleničk za otroke postavlja na prvo mesto, kar vključuje preizkušanje natančnih zunanjih preizkusov za BPA, svinec in druge snovi. Prav tako neodvisno preizkušajo svoje steklenice, da se prepričajo, da zaradi zadušitve ali zlomljenih delov ni posebnih nevarnosti za otroke.

Kongres in ameriška komisija za varstvo potrošniških izdelkov (CPSC) sta okrepila varnostne standarde kot odgovor na zaskrbljenost javnosti glede varnosti izdelkov. Te izboljšave aktivno podpirajo in zagotavljajo, da so vsi izdelki popolnoma v skladu z novimi pravili in zahtevami glede poročanja. Otroške steklenice Eddy Kids+ so primerne od otrokove starosti treh let dalje.

Ali uporabljate črnila na osnovi svinca v otroških ali drugih tiskanih steklenicah?

Nee. Steklenice CamelBak Eddy+ in otroške Eddy Kids+  so zasnovane in preizkušene tako, da so v celoti skladne z zakoni o varnosti otrok v ZDA in EU, vključno s standardi Komisije za varnost potrošniških izdelkov, ki urejajo vsebnost svinca v črnilih.

Ali lahko svojo steklenico vode uporabljam v mikrovalovni pečici?

Najbolje je, da tega ne storite - veliko naših steklenic ima v pokrovčku kovinski vijak, na katerem bodo v vaši mikrovalovni pečici letele iskre. Poleg tega, če jih predolgo zapnete, lahko na koncu deformirate plastiko.

Na moji novi steklenički ustnik za ugriz nima reže (odprtine) in ne morem piti iz nje, kaj naj naredim?

Samotesnilni silikon lahko včasih tesno tesni med prevozom. Če ga želite odpreti, stisnite ustnik za ugriz in ga zasukajte in zavrtite med konicami prstov (morda prej lahko namočite ventil za ugriz v vodi s temperaturo čaja). To bi moralo popustiti pečat in ga odpreti za pitje.

Zakaj namesto aluminija CamelBak uporablja nerjaveče jeklo?

Medicinsko nerjaveče jeklo, ki ga CamelBak uporablja za steklenice Eddy+, ki so iz nerjavečega jekla in Groove steklenice, ki so odporne na madeže, praske in jedkost, naravno pa so tudi brez okusov in vonjav. Aluminijaste steklenice so lažje, vendar morajo biti narejene z notranjo oblogo ali prevleko, ki pogosto vsebuje kemikalije in nerazkrite sestavine. Naše stranke so nam povedale, da bi raje imele nekoliko težjo steklenico, ki je trda in čista, zato smo to naredili.

Katero vrsto pijače lahko dam v svojo steklenico za vodo?

Skoraj vse (mleko, sok, športne pijače) vendar le, če steklenico očistite po vsaki uporabi. Ne priporočamo dajanja gaziranih pijač v steklenice Eddy+, saj lahko pritisk povzroči, da tekočina izstopi iz slamice. V redu je, če gazirane pijače daste v steklenice serije Chute ali Podium.

Pogosta vprašanja - Mehovi

Kako odstranim cev meha, da jo očistim in / ali prilagodim?

Če želite odstraniti cev iz meha (ali odstraniti ugrizni ventil), konec meha s priključkom cevi namočite v vroči vodi za 5 do 10 minut. To naj omehča plastiko in olajša izvlečenje cevi. Z istim trikom lahko znova pritrdite cev ali ugrizni ventil: vse namočite v toplo vodo, preden dele potisnete nazaj skupaj. Ko se plastika ohladi, se utrdi in varneje zatesni.

Kako namestim komplet za pretvorbo hitrih povezav?

Če imate starejši meh (na primer Omega ali Antidote, izdelan s standardnimi izhodom), lahko namestite komplet za pretvorbo Quick Link, da bo združljiv z novejšimi dodatki meha, kot so filtri, merilniki pretoka in izolirane pitne cevi. Komponente Quick Link pritrdite na meh tako:

- Odrežite cev za pitje 2 "-3"cm od dna meha.
- Spodnje niti Quick Link navlažite z alkoholom za drgnjenje in s silo vstavite v manjšo cev. Naredite isto za cev za pijačo.
- Odprite, da napolnite meh in na koncu tesno zaprite.

10 dejstev o hidraciji

Vedno ko pomislimo o CamelBaku, vedno govorimo o hidraciji.

CAMELBAK = GOT YOUR BAK= HIDRACIJA

10 dejstev o hidraciji:

 1. Izguba 1% tekočine v telesu vas upočasni za 2%
 2. Hladno vreme prikriva signale dehidriranosti – ostanite segreti,
  se ne ohladite in pijte dovolj tekočine
 3. Ste zaspani in utrujeni? Dovolj popite tekočine drastično izboljša vaše počutje
 4. Ste v hribih? Dehidriranost se povečuje na višji nadmorski višini
 5. Lačni? Pije vodo! Rahla žeja se pogosto zamenjuje z lakoto
 6. Hidrirana koža je videti mlajša - skozi kožo se izgubi največ vode
 7. H2O zagotavlja dovolj hranil vašemu telesu – nikoli ne ostanite 'prazni'
 8. Visoka obremenitev telesa? Hidriranost ohranja vaš srčni utrip nižji
 9. Ko začutite žejo je prepozno, takrat ste že dehidrirani
 10. Zbudite se – žeja je največkrat vzrok št. 1 za popoldansko utrujenost
Camelbak doživljenska garancija

DOŽIVLJENSKA GARACIJA / LIFETIME GOT YOUR BAK GUARANTEE

CamelBak si je svoj sloves ustvaril z inženirskimi izdelki, ki presegajo pričakovanja potrošnikov glede kakovosti in trajnosti. Doživljenjska garancija (LIFETIME GOT YOUR BAK GUARANTEE) zajema vse rezervoarje, nahrbtnike, steklenice in dodatke zaradi proizvodnih napak  v materialih in izdelavi v življenjski dobi izdelka.

CamelBak bo po lastni presoji brezplačno popravil ali zamenjal kakršno koli proizvodno napako na izdelkih. Doživljenjska garancija ne krije škode, ki bi nastala zaradi običajne obrabe, nesreče (izgubljene / ukradene), bojne škode, neprimerne nege ali čiščenja, nestandardne uporabe ali malomarnosti.

PROIZVODNJE NAPAKE

Proizvodna napaka obstaja, če izdelek odstopa od predvidene zasnove. Materiali z okvarami (zadrge, zaponke, tkanine itd.) ali izdelava (šivi,…  itd.) so zajeti v doživljenjski garanciji za življenjsko dobo izdelka.

DOŽIVLJENSKA DOBA

Izraz doživljenjska doba se nanaša na življenjsko dobo izdelka. Na žalost to ne pomeni vaše ali naše življenjske dobe, temveč življenjsko dobo komponent, tkanin in materialov. Medtem ko CamelBak izbere najboljše materiale, ki so na voljo, da so izdelki čim bolj trpežni, se vsi materiali s časom razgrajujejo z uporabo in izpostavljenostjo elementom. Življenjska doba izdelka pa je odvisna od tega, koliko uporabe dobi in kako dobro je zanj poskrbljeno, ne glede na to, koliko je stara.

OBRABA

Obraba je škoda, ki se naravno in neizogibno pojavi kot posledica običajne uporabe. Premični deli se bodo obrabili, tkanine pa se bodo sčasoma poslabšale in zbledele. Medtem ko CamelBak izbere najboljše materiale, ki so na voljo za uporabo, se vsi materiali s časom z uporabo in izpostavljenostjo (soncu,dežju,vettru…) poslabšajo.

ALI MOJ IZDELEK USTREZA DOŽIVLJENSKI GARANCIJI?

CamelBak garancijski program zajema izdelke CamelBak, ki upravičeno ne ustrezajo prevideni zasnovi zaradi proizvodne napake. Za ocenjevanje ali bo vaš izdelek zajet v doživljenjsko garancijo uporabite svojo presojo.

CamelaBak ne pokriva izdelkov, ki zaradi obrabe ne delujejo več. Če po oceni ugotovimo, da je vaša oprema presegla življenjsko dobo in vrnjeni izdelek ne izpolnjuje pogojev za garancijsko popravilo ali zamenjavo, vas bomo kontaktirali, da se pogovorimo o razpoložljivih možnostih, ki jih imamo za vas.

Za vsa vprašanja v zvezi z garancijo nam pišite na veleprodaja@cult.si. V najkrajšem možnem času vas bomo kontaktirali.