Pojdi na začetek spletnih strani!      

O podjetju    Prodajna mreža za kolesa CULT    Za trgovce B2B    Kontakt

Iskanje po vsebini spletnih strani CULT

KOLESA KRPAN

FOX RACING SHOX

CAMELBAK

VITTORIA

FORMULA

WTB

RSP

XLC

SUNRACE

STURMY-ARCHER

MARZOCCHI

cult trgovina


Kolesarski katalog
CULT 18


Arhiv novic
Leto 2016
Leto 2015
Leto 2014
Leto 2013
Leto 2012
Leto 2011
Leto 2010
Leto 2009
Leto 2008

Čas je za servis koles in smuči

Ponudba velja za trgovini CULT Logatec in Lavrica.

CULT New Evolution SLX - PROMOCIJSKA AKCIJA

12.9.12 pričenjamo mesečno promocijsko akcijo kolesa Cult New evolution.

Akcijsko kolo je v celoti opremljeno z opremo Shimano SLX disk, vilicami Rock Shox Reba RL Solo air z zaklepom delovanja na krmilu ter obuto v Geax Saguaro plašče. Ne prezrite tudi shimanovih spd pedal, ki so že v ceni kolesa.

Redna cena takega kolesa je 1.584,00 eur. V času akcije je lahko ta kolo vaš za gotovinsko plačilo v višini 1.188,00 eur.

Kolesa so dobavljiva po vsej prodajni mreži koles CULT.  
CULT TEAM

Medvešček na Cultu do 6 mesta na EP.Na evropskem prvenstvu v 4krosu v Szczawno-Zdróju na Poljskem je velik uspeh dosegel 20-letni slovenski reprezentant Kristjan Medvešček, ki je v sobotnem večernem finalu osvojil 6. mesto.

Slovenski prvak Kiko je bil v kvalifikacijah 21., potem pa se je v vožnjah na izpadanje uspešno prebil do polfinala, kjer je naletel na bivšega svetovnega prvaka Tomaša Slavika in poznejšega zmagovalca Felixa Beckemana. Čeh in Šved sta napredovala v veliki finale, Medvešček pa je v nekoliko nenavadnem malem finalu nastopil proti Nemcu Stefanu Scherzu in Čehu Michaelu Mechuri. Mlajši od bratov Mechura je bil v polfinalu diskvalificiran, a se je vseeno pojavil na štartu. V štartnih vratcih pa je manjkal aktualni svetovni prvak Michal Prokop, ki je v polfinalu proti rojakoma bratoma Mechura in Slovaku Mareku Pešku padel.
V malem finalu je Kristjan osvojil drugo mesto.

Član KK Črn trn je tako izenačil najboljšo slovensko uvrstitev v 4X na mednarodnih dirkah visokega nivoja (evropska in svetovna prvenstva ter svetovni pokal). Luka Novak je bil namreč 6. na EP v Ajdovščini leta 2009, ki se je končalo brez finala.

V drugi krog se je od Slovencev uvrstil Urban Rotnik in zasedel 29. mesto. Matej Stapić, Matija Stupar (grdo je padel v zadnjem trening nastopu pred kvalifikacijami) in Jani Fučka so ostali v prvem krogu, Andrej Bratina pa po udarcu v gleženj ni nastopil v kvalifikacijah.

Konkurenca na prvenstvu je bila vsaj pri moških dobra, z vrha lestvice UCI so od tekmovalcev s stare celine manjkali le tisti, ki so se letos posvetili olimpijskemu dirkanju s kolesi BMX ali spustu, tisti, ki si kje ližejo rane, pa nepojasnjeno še kdo, ki je morda z glavo že na bližnjem svetovnem prvenstvu.

Vrstni redi

moški
1. Felix Beckeman (Šve)
2. Marek Peško (Svk)
3. Lukaš Mechura (Češ)
4. Tomaš Slavik (Češ)
5. Stefan Schertz (Nem)
6. Kristjan Medvešček (Slo)
7. Michal Prokop (Češ)
8. Daniel Prijkel (Niz)
9. Joost Wichman (Niz)
10. Mariusz Jarek (Pol)

29. Urban Rotnik (Slo)
38. Matija Stupar (Slo)
44. Jani Fučka (Slo)

Vrstni red moški (PDF)

ženske
1. Katy Curd (VB)
2. Anita Molcik (Avt)
3. Lucia Oetjen (Švi)
4. Romana Labounkova (Češ)
 

vir: mtb.si

Ekipa Črnega trna na kolesih CULT BadMad do novih naslovov

Že tretjič v svoji zgodovini je majhna vasica ob Soči (Ložice), gostila najpomembnejše tekmovanje v gorsko kolesarski disciplini 4 kros. Organizatorji so se, tako kot vsako leto, zelo izkazali, prav tako pa so svoje cilje dosegli tudi tekmovalci KK Črn trn.Na tekmi je bilo kar 13 tekmovalcev KK Črn trn v vseh kategorijah. Slavo in dres državnega prvaka je med najmočnejšo konkurenco zopet osvojil Kristjan Medvešček, bron in srebro pa Andrej Bratina in Matija Stupar (vsi Črn Trn). Kristjan je bil najhitrejši že v kvalifikacijah, v finalu pa tudi ni pustil prostora za kakšno presenečenje.

Tudi med mladinci se je vnel pravi boj za prvaka. Letošnji naslov si je zaslužil Tilen Leban. V polfinalu sta naslov zapravila favorita Bolha in Malik. Bolha si je vseeno privozil bron, branilec mladinskega naslova Malik pa je pristal na nehvaležnem 4. mestu.

V kategoriji U-15 so barve Črnega trna zastopali brata Rok in Urh Gorič, ter Prosen David. Najboljše med njimi se je odrezal Rok ki je postal državni vice prvak, Urh je bil tretji, David pa peti.

V amaterski konkurenci je Almedin Medič postavil najhitrejši čas kvalifikacij, vendar je po slabem startu v polfinalni skupini izgubil možnosti za zmago. V malem finalu je pokazal iz kakšnega testa je in na koncu vendar osvojil 5. mesto.

 

FOTO GALERIJA

URADNI REZULTATI

Besedilo: Klavdij Blažko, Foto: Vanja Kodermac

CULT New evolution LIMITEDVsem dobro poznani okvir Cult New evolution smo opremili z komponentami Shimano, vzmetenjem FOX ter ostalimi sestavnimi deli znanih proizvajalcev kot so Geax, Easton in WTB ter ga poimenovali Limited (LTD).

Za to kolo smo pripravili posebno Akcijsko ceno, ki naredi to kolo še bolj zanimivo!

Ob nakupu kolesa v času od 10.07. do 10.08.12 vam PODARIMO bon za 50% popusta pri nakupu novega nahrbtnika Camelbak Charge.  

Specifikacija kolesa

Izredno lahek nahrbtnik z novo tehnologijo meha. Meh je posebej oblikovan za ledveni del nahrbtnika, s čimer znižamo težišče. Nahrbtnik je izdelan za maratone ali daljše avanture. Značilnosti: hrbtišče Lightweight ExoSkeleton, neodvisne naramnice 3D Ultra light mesh, odstranljiv 25 mm pas za dodatno stabilnost okoli pasu, stranski žepi ob boku. Prostor za: čelado, večnamensko orodje, tlačilko in bombice CO2, rezervno zračnico, MP3, telefon, denarnico, ključe, energijsko ploščico ...

Seveda je količina omejena!

Maraton Franja 2012

Maraton Franja je za nami. Sedaj je čas za analize in postavljanje novih ciljev.

Na spodnji povezavi si lahko ogledate galerijo slik posnetih na prvi servisni točki ob trgovini CULT v Logatcu.

Čestitke sem udeležencem obeh maratonov ter še posebej vsem, ki so vozili na kolesih CULT. Tokrat smo imeli v prvi peterici kar dva Cult-a. Na tretje mesto ga je pripeljal Borut Rovšček ter na četrto Lovše Matej. Čestitke tudi Simonu Čibeju kot najmlajšemu udeležencu velikega maratona, ki je prav tako vozil na Cult-u.

www.cult.si/frania/...

FOX 2013

Fox Racing Shox je od sedaj naprej samo še Fox, saj tovarna izdeluje veliko več kot samo zadnje amortizerje. Te je Bob Fox predstavil leta 1974, takrat seveda za motorje, današnji program pa se je poleg kolesarstva širil še na snežne sani, štirikolesnike in terenska vozila. Zaradi tega je spremenjen tudi logotip, od katerega je odpadel pripis "Racing Shox", prav tako je nastal nov spletni naslov ridefox.com. Z vidika podjetja je velika novost tudi selitev uprave in razvoja v Scotts Valley (blizu Santa Cruza), dosedanjo lokacijo v Morgan Hillu pa so v celoti preuredili za proizvodnjo.

CTD
Največja novost za gorske kolesarje se imenuje CTD in predstavlja zelo veliko spremembo pri poimenovanju in razvrščanju velikega dela vilic in amortizerjev. CTD pomeni Climb / Trail / Descend oz. tri tipe vožnje, s katerimi se sreča vsak kolesar - vzpenjanje, spuščanje in ta za nas nesrečni "trail", za katerega še vedno nimamo dobrega prevoda. Vilice in amortizerji bodo opremljeni z vrtljivim gumbom CTD, s katerim boste preprosto izbrali način vožnje, glede na izbiro pa se bo prilagodilo dušenje (do sedaj ste sicer lahko enako storili z drugimi gumbi, a za laika je bilo to morda prezapleteno). Vilice in amortizerji imajo enak način delovanja, pridružuje pa se jim še težko pričakovana potopna sedežna opora D.O.S.S. z enakim konceptom. Tri ključne komponente imajo torej povsem enak način nastavljanja in zato bo prilagoditev kolesa vedno povsem enostavna. Amortizer in vilice bo mogoče končno nadzirati z eno ročico (do sedaj je imel podobno rešitev le Scott).

V položaju za plezanje (climb) bo dušenje najbolj zaprto za najbolj učinkovito poganjanje; praktično to pomeni blokado vzmetenja. V načinu za spust (descend) bo dušenje povsem odprto z velikim poudarkom na optimalni nastavitvi dušenja manjših udarcev. V srednjem položaju (trail) bo platforma omogočala dobro poganjanje in nadzor kolesa na raznolikem terenu. Temu položaju smo do sedaj rekli ProPedal, vendar se ta izraz s sistemom CTD povsem poslavlja. Delovanje sedežne opore bo glede na izbrani način povsem logično: med vzpenjanjem je povsem iztegnjena, v srednjem položaju se spusti za 40 mm, med spustom pa za celoten hod, torej 100 ali 125 mm.

Sistem CTD boste našli na vseh vilicah serij 32 in 34 (z izjemo modela 32 Terralogic) ter v vseh kakovostnih razredih Factory, Performance in Evolution ter na amortizerjih Float. Koncept delovanja bo povsod enak, v razredu Factory boste imeli več možnosti finih nastavitev. V notranjosti vilic bodo še vedno kartuše FIT (modeli Factory), v amortizerjih pa Boost Valve, ki omogoča prilagoditev posameznemu okvirju.

Ročica za upravljanje vzmetenja
Omenili smo že novo ročico za upravljanje z vilicami in amortizerjem. Na voljo bosta pravzaprav dve ročici, prva samo za amortizer ali vilice, druga za sočasno upravljanje obeh koncev hkrati. Oba modela sta sestavljena podobno, s krajšo črno in daljšo srebrno ročico ter možnostjo izbire položaja C, T ali D. Razlika med obema modeloma je seveda v številu pletenic, ki vodijo do vzmetenja. Naj bo ob tem povsem jasno, da s tem ne spreminjamo hoda, ampak samo nastavitve dušenja. Za nastavitev hoda vilic imajo modeli Talas še naprej gumb na levi strani, pri zadnjih amortizerjih pa takšne možnosti tako ali tako ni.

Z ročico se lahko nagradi nove modele vilic, seveda bo pri tem treba zamenjati desni gumb vilic. Pri amortizerjih nadgradnja ne bo mogoča, ampak bo treba že v osnovi izbrati model Float Remote.

Puše z manj trenja
Majhno, a pomembno spremembo boste našli tudi v vpetju zadnjega amortizerja. Tam bodo sedaj nameščene nove puše, ki so videti kot iz plastike, a so v resnici iz novega super materiala, ki zmanjšuje trenje za skoraj 50 %. S tem je izboljšana gibljivost amortizerja in s tem povezana odzivnost.

iRD
Zelo dobrodošla novost se imenuje Intelligent Ride Dynamics (iRD) in je novo orodje za nastavitev vzmetenja ter s tem bolj kakovostno vožnjo. Aplikacija za pametne telefone in tablice bo uporabnika vodila skozi postopek za nastavitev in mu pomagala nastaviti pravilen pritisk oz. posedanje. Uporabnik bo najprej izbral model vilice ali amortizerja, nato vnesel svoje podatke in sledil navodilom, pravilen ugrez pa bo preveril kar z uporabo kamere in posebej za to pripravljene šablone. Aplikacija bo omogočala tudi shranjevanje podatkov o nastavitvah. Delovala bo na telefonih z Androidom ter vseh "i" napravah: iPhone, iPad in iPod.

V drugem delu novosti Foxa vam bomo predstavili nove vilice CTD 32 in 34 (tudi model 650b), nove amortizerje ter sedežno oporo D.O.S.S.

tekst: Grega Stopar

PROLOGO

Prologo je presenetil profesionalni peleton. Toda kako je majhnemu italijanskemu podjetju uspel tako velik skok na sam vrh kolesarske elite? Enostavno, prisluhnili so željam tekmovalcev! Sliši se zelo enostavno, toda mnoga podjetja, ki označujejo svoje izdelke z napisi ˝razvito s tekmovalci˝ v resnici ne delajo s tekmovalci. Tekmovalce preprosto plačajo, da vozijo njihove izdelke. Prologov pristop je bil drugačen. Ko so leta 2008 stopili v stik z ekipo CSC so jim postavili vprašanje: ˝Kakšne sedeže želite voziti?˝ Ob takem pristopu torej ni nič nenavadnega, da so ekipe Saxo Bank, Katusha, AG2R in Fuji s Prologom še isto leto podpisale pogodbo.

Projekt olimpijada

Izbirne tekme za sestavo članske slalomske reprezentance in olimpijske ekipe že dolgo niso bile tako napete kot letos. Tekmovalci so bili v vseh kategorijah izjemno izenačeni, zato je v večini primerov odločal finale tekme za točke ICF v Tacnu.


Dvojec Luko Božiča in Sašo Taljat, sta zbrala na petih izbirnih tekmah, kar tri zmage in dve drugi mesti vendar to ni bilo dovolj za londonsko vozovnico. Odločilna bo tekma EP v Augsburgu. Sašo nabira kondicijo tudi na kolesu Cult Peleton.Držimo pesti da jima uspe.

Cape Epic 2012

Prva 115 km dolga etapa osemdnevne etapne gorskokolesarske preizkušnje Cape Epic v Južni Afriki je končana.

Peter Vesel, ki vozi v navezi z Italjanko Michela Benzoni in na kolesu Cult Naos je dan komentiral takole: "Ob 6.15 me je presenetil klic našega snemalca Luka. Ob tej uri je moralo biti nekaj narobe, sporočil mi je, da so mu ukradli računalnik. No, čez pet minut je spet poklical, da ga je našel v spalni vreči. Včasih smo se v vrečah stiskali s puncami, zdaj se z appli … Tu še niso ničesar ukradli. Če kaj izgubiš, to ponavadi tudi dobiš nazaj. Med etapo je z nama z Michelo nekaj časa kolesaril Breški in nama tudi pomagal. Z Michelo sva padla v svoj ritem in šla kar normalno. Pred drugo okrepno postajo sva ujela Mitja in Tomasa. Mitja je bil razbit, govoril je o odstopu. Svetoval sem mu, naj se potrudi do okrepne ostaje, kjer bodo poskrbeli zanj. Prišla sta do cilja, Mitja ima veliko ramo na podlahti, tako da bosta šla jutri po pameti. Midva z Michelo greva, kot greva, hitreje ne zmoreva. Morda je tudi konkurenca hujša kot lani. Najine čase primerjam s časi svoje lanske partnerice Ivonne, bila bi okrog 4. mesta v kategoriji. Trasa je hitra in nevarna, previdno se spuščava. Šele letos dobivam občutek, kaj pomeni končati Epic, ne le delati rezultat, kot sem to počel zadnji dve leti. Realno bova zadovoljna z uvrstitvijo v prvo deseterico."

Peter in njegova pertnerica Michela Benzoni sta bila danes v kategoriji mešanih dvojic 9., na enakem položaju sta v skupni razvrstitvi. Za vodilnima zaostajata že skoraj za poldrugo uro, za tretjeuvrščenima skoraj natanko za uro.

Vrstni red prve etape - absolutno (v kategoriji)

1. (1.) 36one-Songo-Specialized - Christoph Sauser (Švi)/Burry Stander (JAR) 4;33:22
2. (2.) Stöckli Pro - Urs Huber/Kenny Looser (Švi) +5:09
3. (3.) Bulls - Thomas Dietsch (Fra)/Tim Boehme (Nem) +5:10

99. (71.) Keindl Sport - Luka Sopić (Hrv)/Sylvain Ecoffey (Švi) +1;37:09
141. (9.) Rädisch - Peter Vesel (Slo)/Michela Benzoni (Ita) +1;55:16
159. (106.) Jastrebarsko - Protea Jaska - Tomislav Katalenić (Hrv)/Mitja Rok (Slo) +2;01:39 165. (111.) GT Croatia - Milivoj Miljković/Hrvoje Ružić (Hrv)
+2;03:32

www.cape-epic.com

Na uvodni fotografiji Peter in Michela med današnjo etapo, foto Luka Stanovnik.

Državna prvaka na Cult kolesu!

Cult je postal ponosni opremljevalec dveh vrhunskih gorskih kolesarjev.

Peter Vesel, specialist za maratone se že čez nekaj tednov odpravlja na etapno dirko Cape Epic v Južno Afriko s karbonskim Naosom s 26-palčnimi obročniki, opremljenim z Shimano XTR prestavavnim in pogonskim sistemom, zavorami Formula R1, sedežem Prologo, obročniki Easton ter plašči Geax. Enako, le za kakšno številko večje kolo, bo jezdil aktualni državni prvak v krosu in vzponu Matej Lovše.

Uni team v modri ZipVit opremi Uni team bodo v sezoni 2012 zastopali: Matej Lovše (elite), Peter Vesel, Dejan Nemeček (oba master) ter v mlajših kategorijah Bine Nemeček in Urban Vesel. Razen Petra na Cape Epicu bodo kolesarji nastopali v modrih dresih z napisom ZipVit.EASTON in VITTORIA

Izjemna priložnost nakupa vrhunskih aluminijastih obročnikov obutih v Vittorine plašče. Količina je omejena.

...

Rebecca Rusch zaupa sedežem WTB


FOX SERVIS + DARILO
Ob generalnem servisu katerega koli Fox izdelka vam podarimo majico Fox Slovenija brezplačno! Akcija velja od 4.12.2016 do 31.1.2017.

Inventura
Obveščamo vas, da bo zaradi inventure 28. in 29. november trgovina Cult Logatec zaprta. Hvala za razumevanje. Cult Team

Fox float X2 ODPOKLIC!
Fox je dne 12.10.2016 prostovoljno odpoklical določene modele amortizerjev FLOAT X2. Spodaj navajamo odgovore na nekatera najbolj pogosta vprašanja v zvezi s tem odpoklicem, drugih informacij v zvezi s tem pa vam v tem trenutku še ne moremo posredovati.

12. Kolesarski sejem Logatec
6. - 7. oktober 2016 pred trgovino CULT v Logatcu (Tržaška 77).

mtb.si o Graphenu!
Zanimiv članek o Vittoriji in revolucionarnem Graphenu!

11. KOLESARSKI SEJEM LOGATEC
Od 14 do 16 Aprila bo potekali že 11 kolesarski sejem! Vabljeni vsi ljubitelji kolesarstva, kajti za vsakega se bo našlo kaj zanimivega!


Vse pravice pridržane © 1997 - 2019 Vizijasport d.o.o.  |  Pravna obvestila  |  Vzdrževanje
Izdelava On-line rešitve, postavitev in gostovanje Prolog d.o.o., Logatec  |  Tržaška cesta 114, si - 1370 Logatec