Pojdi na začetek spletnih strani!      

O podjetju    Prodajna mreža za kolesa CULT    Za trgovce B2B    Kontakt

Iskanje po vsebini spletnih strani CULT

KOLESA KRPAN

FOX RACING SHOX

CAMELBAK

VITTORIA

FORMULA

WTB

RSP

XLC

SUNRACE

STURMY-ARCHER

MARZOCCHI

cult trgovina


Kolesarski katalog
CULT 18


Arhiv novic
Leto 2016
Leto 2015
Leto 2014
Leto 2013
Leto 2012
Leto 2011
Leto 2010
Leto 2009
Leto 2008

I love you you scream

Vsestranska glasbenica Katja Šulc je predstavlja novi single z naslovom I Love You You Scream, ki je nastal v sodelovanju z DJ Pierom iz kolektiva RDYO DJs. Single je pred kratkim izšel na kompilaciji Sladica mikstejp5 izpod prstov DJ Zedsa. Videospot za to pesem je posnela tudi s pomočjo naših koles.

Cestna specjalka Cult Ventus drugič

Ventus je bil prvič predstavljen v letošnjem letu. Visoka kakovost, ugodna cena ter dovršen design je bilo pravo zagotovilo za uspešno prodajo tega kolesa.
Za let 2011 smo kolo še nadgradili tako tehnično kot dizajnersko vendar ostaja zvest predhodniku. Kolo si že lahko ogledate na naši internetni strani ali naročite pri enem izmed naših pooblaščenih trgovcev.
Kolesa VENTUS 2011

Katja Matko, CULT in Playboy

Katja Matko, CULT in Playboy V Oktoberski številki Playboya si lahko ogledate aktualno Playboyevo dekle leta - Katjo Matko na kolesu Cult Ananda in Cult Peleton. Fotograf Rafael Marn jo je ujel pri kolesarjenu na Vršič. Nekaj slik objavljamo tudi mi. Članek pa vas čaka v reviji.

Katja po nekaterih lastnostih spominja na daljnovzhodne lepotice. Umirjena, nekoliko mistična, zanimiva in na koncu – vroča.

Vrečerju, dirka po Slovaški

Kolesarji Perutnine Ptuj so se prejšnji teden borili na dirki Po Slovaški, ki jo je pred 12. leti kot edini slovenec dobil Andrej Hauptman. Tokrat se mu je med "nesmrtnimi" pridružil Robert Vrečer, ki je bil na sedemdnevni dirki najboljši tudi v četrti etapi, v kateri je prevzel skupno vodstvo, kasneje v peti etapi pa je z zmago v kronometru, vodstvo le še utrdil in ga zadnji dve etapi ni več spustil iz svojih rok. Pri njegovem uspehu mu je pomagala celotna ekipa Perutnine Ptuj (Marin, Mugerli, Rakuša, Bajt in Ternovšek). Zraven zmage v skupnem seštevku je bil Vrečer tudi najboljši najboljši hribolazec na dirki.

»Prva dva dneva dirke se nisem dobro počutil. V tretji skrajšani etapi smo napadali le kolesarji Perutnine. Nato sem uspel v četrti najtežji etapi na dirki unovčiti dobro pripravljenost in poznavanje zaključnega kroga v etapi. Poznal sem krog že z ene druge dirke in bil na spolzkem cestišču hitrejši od glavnine. V kronometru sem želel le ubraniti rumeno majico tako, da sem bil tudi sam nekoliko presenečen z etapno zmago. V zadnjih dveh etapah nismo imeli težkega dela, saj je bilo kar nekaj ekip v glavnini, ki so bile zadovoljne z doseženim in smo skupno ubranili vse napade,'' je po koncu povedal Vrečer.

Kolesarji Perutnine se bodo tega meseca udeležili še nekaj enodnevnih dirk v tujini, prva med njimi pa bo 19. t.m. Trofeo G. Bianchin v Italiji, na kateri je Vrečer že pred leti slavil.Tekst: Marjan KelnerFOTO: Andrej Petrovič

Cult prvi na ljubljanskem gradu.

Matej Mugerli (Perutnina Ptuj) je zmagovalec 3. izvedbe enodnevne kolesarske dirke od Zagreba do Ljubljane (1.2).

Na 187 kilometrov dolgi dirki so nastopili kolesarji 20. ekip med katerimi je bilo tudi vseh pet slovenskih. Dirka s startom v Zagrebu se je pričela silovito. Neprestano so si sledili številni poskusi pobega tako, da je povprečna hitrost po prvi uri dirkanja znašala preko 50 kilometrov na uro. Visok tempo so narekovali kolesarji Perutnine saj so želeli konkurenco izčrpati pred ciljnim vzponom na Ljubljanski Grad. Taktika se jim je obrestovala z zmago.

Čestitke celotni ekipi Perutnine.

OKI VIKEND NA POKLJUKI - Preloženo

Žal je napoved vremena za ta vikend slaba in prelagamo Oki vikend na Pokljuki.
Tadej Valjavec vabi vse otroke in njihove straše na KOLESARSKI VIKEND DRUŽIN kjer bo potekal tudi OKI izziv.

Program:
Petek 27.08.
Prihod družin in nastanitev v sobe najkasneje do 16.00 ure.
Interaktivna gledališka prestava na prostem Čirule Čarole ob 16:30 uri na posestvu vile Triglav.
Večerja ob 19:00.

Sobota 28.08.
Finale otroškega kolesarskega izziva (O.K.I.) za Gorenjsko regijo s pričetkom ob 11:00 uri. Izziva se lahko udeležijo otroci iz vse slovenije.
Interaktivna gledališka prestava na prostem Čirule Čarole ob 16:30 uri na posestvu vile Triglav (v primeru večjega števila prijav).
V popoldanskem času ogled razstave gob pred Hotelom Center na Rudnem polju oziroma razvajane v wellnessu.
Večerja ob 19:00 uri.

Nedelja 29.08.
Kolesarjenje družin po pokljuških planinah (cca 25 km) s pričetkom ob 10:00 uri pred vilo Triglav.
Vsaka družina prejme ob prijavi zemljevid z info točkami ter z označenima okrepčevalnima postajama, bidone z osvežilno pijačo ter energetske pločšice.
Po končanem kolesarjenju, vam pred vilo Triglav postrežemo z enolončnico.
Animacija za otroke.
Razglasitev in podelitev nagrad najštevilčnejši, najmlajši ter naključno izbrani družini ob 14:00 uri.

Več na: www.vilatriglav.com in oki.cult.si

V kolikor se ne morete udeležiti celotnega programa vas bomo veseli tudi samo na OKI izzivu.

Andrej Bratina na svetovnem pokalu v Val di Solu

Tekmovalec ekipe Črn Trn iz Ajdovščine si je na svetovnem pokalu, ki se je odvijal v Val di Solu priboril 44 mesto v disciplini 4X. Od mladega tekmovalca, ki vozi na kolesu CULT MAD lahko v prihodnosti pričakujemo še več vrhunskih uvrstitev.

TOUR DE FRANCE 2010 - z Tadejem Valjavcem

Od 3. do 25. julija bo potekala najprestižnejša kolesarska dirka na svetu, Tour de France. Vsako leto znova si ta kolesarski spektakel ogleda ogromno število ljudi, bodisi na televizijskih zaslonih bodisi v živo. Ogled vsake izmed etap v vsakem posamezniku prebudi željo po kolesarjenju oziroma po preizkušanju svojih zmožnosti na kolesu.

V letošnjem letu vam ponujamo izredno priložnost, da ta dva dogodka povežete v nepozabno dogodivščino. V vili Triglav na Pokljuki organizirajo vsakodnevno kolesarjenje s Tadejem Valjavcem (2 do 3 ure), po končani turi pa ogled etape na terasi vile Triglav s Tadejevim komentiranjem. Med ogledom si boste lahko postregli z dobrotami pokljuških kmetij ter z osvežilnimi pijačami. Napetost na televizijskih ekranih pa boste lahko hladili v jacuzziju na prostem.

Enodnevni paket vsebuje:
• kolesarjenje s Tadejem Valjavcem (zbor ob 11. uri pred vilo Triglav)
• izposoja gorskega kolesa Cult in čelade
• malica s pokljuških domačij
• limonada, voda, kava, 1-krat pivo
• uporaba jacuzzija
• uporaba brisač, tuširanje
• Tadejevo komentiranje
• Bon v vrednosti 30 eur za nakup kolesarskega kompleta CULT*


Cena : 55 EUR/osebo
Ugodno: 2-krat enodnevni paket 77 EUR/osebo

*Ob nakupu endnevnega paketa Tour de france 2010 prejmete 30 eurski bon za nakup kolesarskega (na izbiro ženski in moški) kompleta CULT.

Več na: www.vilatriglav.com

Mugerli skupno drugi, Marinu zelena majica

S včerajšnjo šesto etapo Milići – Ruma, se je končala 50. Kolesarska dirka Po Srbiji. Ekipa Perutnine Ptuj je kljub izgubljeni majici zadovoljna s prikazanim. Skupno drugo mesto in zmaga v 5. Etapi Mateja Mugerlija, oblečena rumena majica in drugo mesto v četrti etapi Roberta Vrečerja ter osvojena zelena majica Mateja Marina. Tudi ostali člani ekipe Tomaž Bauman, Marcel Ternovšek in Dejan Bajt, so s požrtvovalnim delom prispevali k uspehom ekipe.

Zadnja etapa, kot po navadi ni prinesla sprememb na vrhu. Marin je utrdil svoje vodstvo v točkovanju za zeleno majico, Mugerli pa je s štirimi bonifikacijskimi sekundami, ki jih je dobil na letečih ciljih, mirneje pripeljal v cilj zadnje etape.

Matej Mugerli:« Z nekaj več sreče na tej dirki in tistega nepotrebnega zaostanka v četrti etapi, bi se lahko dirka obrnila v našo prid. Ampak je tudi tako dobro. Dokazali smo, da smo dobri in da lahko posegamo po najvišjih mestih, edina škoda je le to, da tega nismo mogli pokazati na Dirki Po Sloveniji«

Dirka Po Srbiji – 4.etapa

Vrečer v rumeni majici, Marin zeleni

Zlatibor - Z današnjo 4. etapo s ciljem v Zlatiboru, je ekipa Perutnine Ptuj z Robertom Vrečerjem oblekla rumeno majico. Že v začetku etape je pobegnilo 14 kolesarjev, med katerimi je bil tudi Marin, ki je spotoma pobiral točke za leteče cilje in tako na koncu dneva pristal v zeleni majica najboljšega po točkah. Marin je bil po dolgem begu ujet slabih pet kilometrov do cilja, ko ga je ujela četvorica, ki je kasneje obračunala med seboj. Vrečer je v šprintu zasedel drugo mesto in tako oblekel rumeno majico. Jutri bo najtežja etapa s ciljel na Palah, katera bo prav gotovo dala odgovor za končnega zmagovalca.

Tekst in foto: Marjan Kelner

Mugerli slavil na klasiki Dunaj – Laßnitzhöhe

Matej Mugerli je letošnjo sezono okrepil ekipo Perutnino Ptuj in če je bilo sklepati po zadnjih dirkah, je bilo le še vprašanje časa kdaj bo ponovno stopil na najvišjo stopničko. To mu je uspelo danes na 20. klasiki Raiffeisen Dunaj – Laßnitzhöhe.

Kolesarji so na 161,8 km dolgo pot od Wiener Neustadt do Laßnitzhöhe štartali v lepem sončnem vremenu, že pred krogi, v zaključku so imeli 4 po 8 km pa jih je pričakal dež. Vse do krogov, je bila glavnina skupaj, potem pa so se začeli vrstiti napadi in pobegi, tako da jih je v ospredju ostalo 15 kolesarjev, med katerimi so bili, Marin, Vrečer in Mugerli. Prav slednji je bil med najbolj aktivnimi. Zadnji vzpon dolg 1,5km je pričel prvi in tako ga je tudi končal. Uspeh Perutninarjev je dopolnil Vrečer, ki je zasedel tretje mesto. Ne smemo pa pozabiti ostalih fantov (Bajt, Kumar, Vogrinec, Bauman in Ternovšek), ki so prav tako s požrtvovalnim delom in pomočjo prispevali svoj delež k rezultatu.


Matej Mugerli:«Današnja trasa dirke mi je zelo ustrezala, saj so bili zaključni krogi na razmočenem cestišču dokaj zahtevni. Pred vsakim vzponom, je Marin pospešil, z Vrečerjem pa sva le stopnjevala tempo, tako je bilo tudi v zaključku. Lepo je stati po tolkih letih spet na najvišji stopnički (Zmaga na Kataloniji leta 2006, op.p.)«

Uspešno izpeljani že trije OKI izzivi.

Nova sezona OKI izzivov je že v polnem teku. Dva izziva sta že bila izpeljana za Gorenjski pokal (Jesenice in Lesce) ter eden za Primorski pokal (Logatec).

V tem tednu bosta ponovno dva OKI izziva in to oba na novih lokacijah. V četrtek bo za Primorski pokla izziv v Cerknem. Za Gorenjski pokla bo izziv v soboto v centru Kranja in to v sklopu velike nagrade Kranja. Več na: www.oki.cult.si

Vabljeni v čim večjem številu.

Vrečer že petič letos najvišje

Kolesarji Perutnine Ptuj (Matej Marin, Marcel Ternovšek, Tomaž Bauman, Niko Vogrinec, Dejan Bajt, Matej MUugerli, Matias Kumar, Robert Vrečer) in Adria Mobil so danes nastopali na enodnevni dirki v Avstriji - Bad Erlach. Prevoziti so morali 12 krogov po 11,8km, kar je na koncu zneslo natanko 141,6 km. Malo pred polovico dirke, se je zgodil pobeg 15 kolesarjev, med katerimi so bili Marin, Ternovšek, Kumar in Vrečer iz Perutnine, Jarc in Gorenc iz Adria Mobil-a, ter Makolčan Gregor Gazvoda, ki tekmuje za avstrijski KTM. Le krog za tem, je v ospredju ostalo le še pet kolesarjev in sicer Gazvoda, Jarc, Vrečer, Riška in kolesar profesionalnega moštva Corratec iz Avstrije. Prednost ubežne skupine je bila ves čas okrog minute in petnajst sekund. Ker v ospredju ni bilo skupnega interesa ubežnikov, je na vzponu napadel Vrečer iz Perutnine, kateremu sta lahko sledila le Gazvoda in Riška. Vodeči so tako povečevali prednost pred glavnino, v kateri so tempo narekovali kolesarji Corrateca. Dva kroga pred ciljem je prednost znašala poltretjo minuto, ko je Vrečer znova napadel, v tistem trenutku mu je uspel slediti le še Riška. V zadnjem krogu, pa je Robert Vrečer napadel še enkrat in tako uspel v solo vožnji slaviti letošnjo peto zmago v dresu Perutnine. Matej Mugerli je zasedel 11. mesto, Matej Marin pa 14. mesto.

Robert Vrečer:«Danes je bilo na dirki več ključnih trenutkov, definitivno bi ozpostavil prvi pobeg, kjer sem priključil kot zadnji in bil kasneje, zraven Gazvode največji pobudnik le-tega. Ob nesmiselnem dirkanju ekipe Corratec in naši složnosti, nam je v ospredju uspelo povečevati prednost in na koncu tudi obračunati med seboj.«

Tekst in foto: Marjan Kelner

OKI SE ZAČENJA

Po zimskem spanju se prebuja tudi otroški kolesarski izziv. V četrtek (13.05.2010) bo prvi izziv v Idrijiski Mejci.

OKI se bo letos prvič predstavil tudi v drugih slovenskih regijah. Več informacij dobite na www.oki.cult.si .

Vabljeni vsi

Risi za nagrado na kolesih Cult

Slovenski hokejisti so si z zmago nad Madžarsko zagotovili ponovni vstop v elitno divizijo, za nagrado pa bodo prejeli tudi kolo kolesa Cult po lastni izbiri.

Risi so veliki zmagovalci svetovnega hokejskega prvenstva divizije I, skupine B in po tednu napetih tekem s ponosno dvignjeno glavo za zdaj zapuščajo dvorano Tivoli. Naporni sezoni sledi zaslužen počitek, že kmalu pa priprave na novo sezono. Pri tem jim bo prišlo darilo Hokejske zveze Slovenije več kot prav – kondicijo bodo lahko reprezentantje nabirali na novih kolesih Cult.

Pri Cultu smo v preteklosti opremili že veliko kolesarjev, drugih športnikov, politikov ... Sedaj so na vrsti najboljši hokejisti. Vsak član reprezentace si lahko izbere tip in model kolesa po svoji želji, glede na velikost uspeha bodo izbirali med kolesi višjega cenovnega razreda. Mi bomo vsakega reprezentanta izmerili in mu svetovali pri izbiri, prav vsako kolo pa bo nato narejeno po meri in željah posameznega hokejista. Seveda bodo kolesa tudi priložnosti primerno grafično označena.

Hokejska zveza in Cult čestitata reprezentanom ob velikem uspehu in jim želita z novimi kolesi še boljše priprave za novo sezono.
Foto: Arsen Perič, športni dnevnik Ekipa

Zmaga Vida

Vid Pucelj (Triatlon kluba Inles Riko Ribnica) je zmagovalec trinajste izvedbe duatlona v Ribnici. Mladinec je slavil tako v Mladinski kategoriji kot tudi v absolutni.

Že na prvem teku si je priboril nekaj prednosti katero je na kolesu še povečal.

Vid vozi v letošnji sezoni kolo CULT PELETON.

Uspeh duatloncev, ki vozijo na kolesih Cult je dopolnil še Uroš Seme (TK Mamut) z tretjim mestom v članski kategoriji.

Čestitamo.


Bajt (Perutnina Ptuj) slavil prvo zmago kariere

Kolesarji treh slovenskih moštev Obrazi Delo Revije (CULT), Sava Kranj in Perutnina Ptuj (CULT) so nastopili na krožni dirki Thermenland Grand Prix v Avstriji.

Že v drugem krogu od sedmih, je pobegnila skupina 12 kolesarjev, med katerimi so bili tudi slovenci Bajt Perutnina Ptuj, Zrimšek Sava ter Andrej Omulec in Luka Rakuša Obrazi Delo Revije. Prednost ubežnikov je hitro narasla na dve minuti. V ozadju so z lovljenjem poskušale različne ekipe, vendar ob složni vožnji ubežnikov in močnem vetru, je bil vsak poskus zamanj, kakor tudi posamezni poskusi pobegov. V zadnji 21km dolg krog so ubežniki zapeljali z 3 minutno prednostjo, ki je kasneje še samo naraščala. 10 km do cilja na zadnjem rahlem vzponu se je v ubežni skupini naredila selekcija, tako je v ospredju ostalo le pet kolesarjev, med katerimi so bili Bajt, Zrimšek in Rakuša. O zmagovalcu je odločal ciljni šprint, katerega je prepričljivo prvič v karieri dobil Dejan Bajt iz Perutnine, Jure Zrimšek je bil drugi ter Luka Rakuša četrti.

Dejan Bajt:« Nekoliko nepričakovano in hitro se je zgodil ta pobeg, katerega noben od nas ni prav načrtoval. V ospredju sem od Ptujčanov bil edini, zato na začetku nismo bili prepričani, da je ta beg, ravno dober za nas. Kasneje je nekaj kolesarjev odpadlo, pa tudi prednost je naraščala, tako da je bilo kar potrebno razmišljati o tem, da lahko v tej ubežni skupi odločimo o zmagovalcu. Poldrugi kilometer do cilja sem napadel, vendar so me ujeli, kasneje je sledil napad Avstrijca, katerega je pokril Zrimšek, kasneje sem še priključil jaz. Zadnjih 300 metrov sem šel na polno in tako uspel slaviti prvo zmago v karieri. Vesel sem, da mi je to uspelo v Perutnini.«

Zapihal je VENTUS

Velika novost v naši ponudbi je model Ventus, ki vas bo najprej pritegnil z super izgledom, nato z zanimivimi tehničnimi lastnostmi, ob natančnem pregledu pa še z zelo zanimivo cenovno ponudbo. Okvir iz lahkih visoko-modularnih vlaken ima integrirano sedežno oporo, karbonske nosilce osi in obliko zgornje cevi LSD (Linear Stifness Design). Oblika cevi s profilom romba zagotavlja izredno visoko lateralno togost, kar se odraža v natančnejšem krmiljenju in povečani trdnosti celotnega kolesa.

Teža okvirja je 1,26 kg, kar omogoča sestavo koles s skupno težo tik na sedmimi kilogrami – in to ob ceni, zaradi katere ne boste bankrotirali.

NOVO TREKING KOLO

Star model ženskega treking kolesa imenovanega Navigator Lady smo za leto 2010 preimenovali v Luno. Kolo je dobilo poleg imena tudi nov, svež design.CULT MANTIS 2010

Še pred uradno predstavitvijo kolekcije koles CULT 2010 je nov model karbonskega gorskega kolesa postal uspešnica. Za zimske treninge so si ga izbrali najboljši slovenski cestni kolesarji kot so: Tadej Valjavec, Borut Božič in Jan Tratnik.

Mantisa odlikujejo odlične vozne lastnosti, uravnoteženost komponent, nizka teža ter ugodna cena kolesa.

Rebecca Rusch zaupa sedežem WTB


FOX SERVIS + DARILO
Ob generalnem servisu katerega koli Fox izdelka vam podarimo majico Fox Slovenija brezplačno! Akcija velja od 4.12.2016 do 31.1.2017.

Inventura
Obveščamo vas, da bo zaradi inventure 28. in 29. november trgovina Cult Logatec zaprta. Hvala za razumevanje. Cult Team

Fox float X2 ODPOKLIC!
Fox je dne 12.10.2016 prostovoljno odpoklical določene modele amortizerjev FLOAT X2. Spodaj navajamo odgovore na nekatera najbolj pogosta vprašanja v zvezi s tem odpoklicem, drugih informacij v zvezi s tem pa vam v tem trenutku še ne moremo posredovati.

12. Kolesarski sejem Logatec
6. - 7. oktober 2016 pred trgovino CULT v Logatcu (Tržaška 77).

mtb.si o Graphenu!
Zanimiv članek o Vittoriji in revolucionarnem Graphenu!

11. KOLESARSKI SEJEM LOGATEC
Od 14 do 16 Aprila bo potekali že 11 kolesarski sejem! Vabljeni vsi ljubitelji kolesarstva, kajti za vsakega se bo našlo kaj zanimivega!


Vse pravice pridržane © 1997 - 2019 Vizijasport d.o.o.  |  Pravna obvestila  |  Vzdrževanje
Izdelava On-line rešitve, postavitev in gostovanje Prolog d.o.o., Logatec  |  Tržaška cesta 114, si - 1370 Logatec