Pojdi na začetek spletnih strani!      

O podjetju    Prodajna mreža za kolesa CULT    Za trgovce B2B    Kontakt

Iskanje po vsebini spletnih strani CULT

KOLESA KRPAN

FOX RACING SHOX

CAMELBAK

VITTORIA

FORMULA

WTB

RSP

XLC

SUNRACE

STURMY-ARCHER

MARZOCCHI

cult trgovina


Kolesarski katalog
CULT 18


Arhiv novic
Leto 2016
Leto 2015
Leto 2014
Leto 2013
Leto 2012
Leto 2011
Leto 2010
Leto 2009
Leto 2008

Cult se umika iz spusta

ŠTIRI DIVJE SEZONE

Bilo je hitro, bilo je zabavno in bilo je uspešno. V zadnjih štirih letih so kolesa Cult zelo močno zaznamovala spustaško sceno in skupaj z ekipo MTB Trbovlje smo zmagali vse kar se je dalo zmagati. Kljub številnim uspehom se Cult s koncem letošnje sezone umika iz spustaške scene.

Aktiven pohod Culta v tekmovalni spust z gorskimi kolesi se je začel leta 2005 s predstavitvijo novega kolesa za spust in iskanjem tekmovalcev. Prve korake smo naredili z ekipo Snurfcluba, hitro pa smo opremili tudi Jana Cestnika, ki je v tej sezoni postal državni podprvak.
Že v prihodnji sezoni je bil Cult glavni pokrovitelj Janove mlade domače ekipe MTB Trbovlje z nekaterimi najhitrejšimi tekmovalci v Sloveniji. Uspehi so se vrstili kot po tekočem traku, poleg Jana pa so zmagovali še Matej Drnovškem, Andraž Jeršin, Sebastjan Zmrzljak, Rebeka Barlič in seveda tudi Boštjan Felc kot eden najbolj uspešnih domačih tekmovalcev v tej atraktivni disciplini.
V sezonah 2006 in 2007 je ekipa dobesedno dominirala v pokalu Slovenije in na državnih prvenstvih. Poleg naziva najboljše ekipe so člani osvojili naslove prvakov in pokalnih zmagovalcev v najbolj konkurenčni članski kategoriji. Ob uspehih niso pozabili na mlade tekmovalce in ekipa Trbovelj ima še danes enega najmočnejših podmladkov.
Letošnjo sezono je najhitreje vozil Jan Cestnik in osvojil naslov državnega prvaka ter hkrati postal še pokalni podprvak. Enaka čast je pripadla tudi Boštjanu Felcu pri veteranih.

Z ekipo MTB Trbovlje Cult smo dosegli vse zastavljene cilje in potrdili kvaliteto naših koles. Ob koncu intenzivnega sodelovanje na visokem nivoju se ekipi iz Trbovelj iskreno zahvaljujemo in želimo uspešno nastopanje tudi v prihodnjih sezonah. Sami seveda ne bomo spali in že v kratkem bomo predstavili nove projekte. Še naprej pa boste rdeče-bele Culte videvali tudi na tekmovanjih v spustu, saj bomo kolesa za spust še naprej prodajali in razvijali. In še bomo hitri!

Kristjan Koren vojaški Svetovni prvak!

Po uspešnem svetovnem prvenstvu v Italiji se je Koren pridružil še vojaški reprezentanci, ki se je udeležila Svetovnega vojaškega kolesarskega prvenstva. Tudi tam je dokazal, da sodi v sam svetovni vrh. Na cestni dirki je slavil zmago in postal VOJAŠKI SVETOVNI PRVAK! Kot že celo leto je vozil na kolesu CULT PELETON.


Fajt in Koren postavila nova merila CULTU

Kristjan Koren in Kristjan Fajt sta na letošnjem svetovnem prvenstvu dokazala, da lanskoletno 20 mesto Radoslava Rogine ni bilo naključje. Kolesa CULT so dokazano med najhitrejšimi!

Kristjan Koren je to dokazal na novem modelu CULT PELETON TT v vožnji na čas (U23) kjer je zasedel vrhunsko 7 mesto. Kristjan Fajt pa je poskrbel na elitni cestni dirki za eno večjih presenečenj. 16 mesto na taki dirki pove vse. Vozil je na modelu CULT PELETON.


Kristjan Koren 7 na svetovnem prvenstvu

V Italijanskem Vareseju so se na 75 svetovnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu danes kolesarji do 23 let pomerili v vožnji na čas. Kristjan Koren, član slovenske reprezentance je na 33,55 km dolgi preizkušnji dosegel Odlično 7 mesto. Zmagovalec je postal domačin Adriano Malori.
Foto: Marjan Kelner

Rezultati:

1 Adriano Malori (Italy) 41.35.98 (48.389 km/h)
2 Patrick Gretsch (Germany) 0.49.67
3 Cameron Meyer (Australia) 1.04.36
4 Marcel Wyss (Switzerland) 1.11.56
5 Stefano Borchi (Italy) 1.24.31
6 Peter Stetina (United States Of America) 1.24.58
7 Kristjan Koren (Slovenia) 1.24.83
8 Rui Costa (Portugal) 1.26.83
9 Andreas Henig (Germany) 1.32.71
10 Artem Ovechkin (Russian Federation) 1.37.51

CULT reprezentanca za SP

Po uspešnem premiernem nastopu Culta na olimpijskih igrah letos se bliža drugo najpomembnejše prizorišče tega leta. Varese v Italiji bo gostilo že 75 svetovno prvenstvo v cestni vožnji in kronometru.

Kolesa CULT, ki so lansko leto doživela premiero na cestnih svetovnih prvenstvih z tremi kolesarji bodo na letošnjem prvenstvu še močneje zastopana. Kar 7 tekmovalcev v dveh reprezentancah bo tekmovalo na kolesih CULT.

CULT reprezentanca:

Elite, cestna dirka:
Fajt Kristian SLO, Stare Matej SLO, Kvasina Matija CRO, Rogina Radoslav CRO,

Elite, kronometer:
Gazvoda Gregor SLO,

U23, cestna dirka:
Koren Kristijan SLO, Đurasek Kristijan CRO

U23, kronometer:
Koren Kristijan SLO

Čokoladni Cult za srebrno Saro

Sara Isakovič se je s svojo nasmejanostjo in pristnostjo že davno zapisala v srca Slovencev, s srebrno medaljo iz olimpijskih iger pa se je uvrstila na seznam nesmrtnih. Na seznam največjih športnikov in junakov naše države.

V Cultu si štejemo v čast in ponos, da bomo lahko tudi mi pomagali pri zagotovo uspešnem nadaljevanju Sarine športne poti. Podjetje Žito Gorenjka je kot glavni pokrovitelj plavalnega kluba iz Radovljice Sari za darilo ob velikem uspehu podarilo kolo Cult Black Gold v vsem nam dobro znani barvi Gorenjkine čokolade. Unikatno kolo je na včerajšnji proslavi Sara prejela 'na mestu zločina', torej ob domačem bazenu v Radovljici.

Sarino novo kolo se ponaša z unikatno poslikavo, pod katero se skriva karbonski okvir Black Gold, na katerega so nameščene komponente Shimano Deore XT. Vrhunsko kolo je sicer namenjeno tekmovalcem v krosu, Sari pa bo zagotovo dobro služilo pri pridobivanju kondicije. Naj omenimo, da je enako kolo ob nedavnem obisku v Sloveniji prejel tudi ameriški predsednik George W. Bush.

V Cultu smo počaščeni, da je Žito Gorenjka za darilo izbrala vrhunsko kolo slovenske znamke, hkrati pa smo se morali soočiti z zahtevo po posebni barvi. Toda prav hitra prilagodljivost proizvodnje je ena naših največjih prednostih in Sarino novo kolo je bilo pripravljeno v le nekaj dneh.

Cult prvič na olimpijskih igrah

Sanje se uresničujejo! Tako kot vsi športniki sanjajo o svojem olimpijskem nastopu tako smo si tudi kot proizvajalec koles drznili sanjati o največjih nastopih. Kolesa Cult so lani v družbi najbolj prestižnih znamk prvič nastopila na svetovnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu. Začetek pristotnosti Culta na najvišjih ravneh tekmovanja je bila več kot uspešna, saj so v Nemčiji na naših kolesih nastopili trije reprezentanti, najboljši je bil Matija Kvasina z 20. mestom.


Danes vstopa Cult v novo poglavje, saj bosta reprezentanta Hrvaške Matija Kvasina in Radoslav Rogina z našimi kolesi prvič vozila na olipijskih igrah. Oba tekmovalca bosta nastopila v cestni dirki, Matija pa bo tekmoval še v vožnji na čas, svoji paradni disciplini. Po več kot desetletju razvoja, testiranj in izkušenj je sodelovanje v največjem športnem dogodku potrditev za preteklo delo, odraz kakovosti ter velika motivacija za nadaljno rast. Še več – zgodba o uspehu se nadaljuje tudi po koncu igrer, saj bo na svetovnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu v Italiji več reprezentantov Slovenije in Hrvaške nastopilo na kolesih Cult.

Priprava na vse te spektakle se je začela že pred leti, saj smo pri razvoju vrhunskih modelov cestnih koles Peleton in Peleton TT (kolo za vožnjo na čas) ves čas sodelovali z najboljšimi kolesarji in pri razvoju upoštevali njihove visoke zahteve in želje. Obe kolesi sta se že izkazali na tekmovanjih različnih kategorij in zahtevnosti, vedno znova z odliko. Sedaj oba Peletona čakata še vrhunca sezone - za nastop na olimpijskih igrah tudi v novi barvni podobi. Pravila glede oglaševanja na igrah so zelo natančna in tipično črno-zeleno-belo kombinacijo Perutnine Ptuj smo za tokratni nastop zamenjali s črno-zeleno osnovo z rdečimi podrobnostimi, ki bodo lepo dopolnile dres obeh hrvaških tekmovalcev. Poletne olipijske igre 2008 bodo zagotovo veličastne in v Pekingu se bodo številne sanje spremenile v pravo pravljico. Naj se enako zgodi tudi našim kolesarjem – na kolesih Cult kot tudi vsem reprezentantom Slovenije!

Ekipa Perutnine preseneča na dirki Tour of Qinghai Lake (2.HC) na Kitajskem.

Po prologu kjer je Gregor Gazvoda zasedel odlično 6. mesto je v prvi etapi Stare Matej presenetil z drugim mestom. V tretji etapi pa je ekipa pod vodstvom stratega Srečka Glivarja dokazala, da niso po naključju dosegli trojno zmago na deževni etapi letošnje dirke po Sloveniji. Na kitajskem so prav tako izkoristili težke vremenske razmere in osvojili etapno zmago ter oblekli rumeno majico. Ta čast je pripadla Kristjanu Fajtu.


Rezultati 3. etape, Qinghai Lake – Bird Island, 120 km:

1. Kristjan Fajt (Slo) Perutnina Ptuj 3;07:23
2. Hossein Askari (Irn) Tabriz Petrochemical +0:02
3. Michael Morkov Christensen (Dan) Danska 0:06
4. Emiliano Donadello (Ita) Serramenti Diquigiovanni
5. Gabriele Missaglia (Ita) Serramenti Diquigiovanni
6. Blazej Janiaczyk (Pol) Poljska
7. Sebastian Siedler (Nem) Skil-Shimano
8. Tom Veelers (Niz) Skil-Shimano vsi isti čas
9. Casper Jorgensen (Dan) Danska 0:09
10. Nicholas Sanderson (Aus) Jelly Belly 0:11Skupni vrstni red po 3. etapi:

1. Kristjan Fajt (Slo) Perutnina Ptuj 6;41:05
2. Hossein Askari (Irn) Tabriz Petrochemical +0:04
3. David Mccann (Irs) Giant Asia 0:08
4. Michael Morkov Christensen (Dan) Danska 0:09
5. Oscar Sevilla (Špa) Rock Racing 0:12
6. Casper Jorgensen (Dan) Danska
7. Gabriele Missaglia (Ita) Serramenti D. vsi isti čas
8. Matej Stare (Slo) Perutnina Ptuj 0:14
9. Sebastian Siedler (Nem) Skil-Shimano 0:16
10. Gregor Gazvoda (Slo) Perutnina Ptuj 0:17

16. Mitja Mahorič (Slo) Perutnina Ptuj 0:24
19. Kristjan Koren (Slo) Perutnina Ptuj 0:25
38. Jure Kocjan (Slo) Perutnina Ptuj 0:40
42. Matija Kvasina (Hrv) Perutnina Ptuj 0:52


Kristjan Koren odličen na Evropskem prvenstvu

Državni prvak v vožnji na čas in v vzponu je dokazal, da je sodi v sam evropski vrh. Na Evropskem prvenstvu do 23 let v Italiji je dosegel dva vrhunska rezultata. V vožnji na čas je dosegel 10 čas na cestni dirki pa je svoj dosežek še izboljšal in končal kot 6. Veseli smo, da smo del tega uspeha saj je oba uspeha dosegel na kolesih CULT.

šest državnih prvakov na kolesih CULT

Teden državnih prvenstev je naokoli in prišel je čas za analize. Tekmovalci na kolesih CULT so bili prisotni kar v dveh državah ter v štirih disciplinah.

Na domačem terenu v (Slo) smo osvojili kar štiri državne naslove ter še štiri druga in tri tretja mesta. V tujini smo bili prisotni na hrvaškem prvenstvu in osvojili dva naslova ter eno tretje mesto.

Najboljši slovenski kolesar je tako Kristjan Koren z dvema naslovoma, dvema drugima ter enim tretjim mestom. Na Hrvaškem je postal najboljši z dvema naslovoma in enim tretjim mestom Kristijan Ðurasek. Oba tekmovalca sta tekmovala v kategoriji Elite in U23.

Rezultati:

Slovenija kronometer

Elite -37.9km
1 Gazvoda Gregor KK Perutnina 47.87 km/h
2 Kristjan Koren KK Perutnina
3 Zrimšek Jure (Adria Mobil)

U23 -37.9km
1 Kristjan Koren (Slovenia) KK Perutnina 47.44
2 Jože Senekovič(Slovenia) KK Sava Kranj
3 Blaž Furdi(Slovenia) KK Sava Kranj

Slovenija cestna dirka

Elite -178.5km
1 Borut Božic (Slovenia) Cycle Collstrop 5.08.35
2 Matej Stare (Slovenia) KK Perutnina Ptuj 1.36
3 Gregor Gazvoda (Slovenia) KK Perutnina Ptuj

U23 - 178.5km
1 Gašper Švab (Slovenia) KK Sava Kranj 5.10.11
2 Kristjan Koren (Slovenia) KK Perutnina Ptuj 5.02
3 Marko Kump (Slovenia) KK Adria Mobil

Slovenija Vzpon 11,7km

Elite
1 Robert vrečar (Radenska KD)
2 Boštjan Rezman, (Radenska KD)
3 Kristjan Koren (Perutnina Ptuj)

U23
1 Kristjan Koren (Perutnina Ptuj)
2 Gašper Švab (Sava Kranj)
3 Nik Burjek. (Sava Kranj)


Slovenija Spust z gorskimi kolesi

Elite
1. Cestnik (Cult MTB Trbovlje)
2. Rutar
3. Volf

Masters
1. Janez Jamnik (Enduro Mulisha) 2:58.70
2. Boštjan Felc (Cult MTB Trbovlje) +2.79
3. Andrej Šumbergar (SuperSnurf) +3.61

Amaterji
1. Andrej Turk (KK Djak) 3:05.46
2. Radoš Prinčič (KK Djak) +0.92
3. Žiga Živoder (MTB Trbovlje) +2.92


Hrvaška cestna dirka

Elite - 132 km
1 Tomislav Danculovic (Cro) BK Loborika 3.29.53
2 Vladimir Miholjevic (Cro) Liquigas
3 Kristijan Ðurasek (Cro) KK Perutnina Ptuj

U23 - 132 km
1 Kristijan Ðurasek (Cro) KK Perutnina Ptuj 3.29.53
2 Nikola Mogorovic (Cro) BK Puris Kamen
3 Pršo Aleksandar (Cro) BK Loborika


Hrvaška kronometer

U23 20,14 km
1 Kristijan Ðurasek (KK Perutnina Ptuj) 27.19.12
2 Luka Grubic (BK Puris Kamen) 0.54.57
3 Nikola Mogorovic (BK Puris Kamen) 1.41.11

V Srbiji Rogina ponovno slavil, Matej Marin tretji!

Današnja druga etapa iz Banja Kovilja do Pale v dolžini 165km je veljala za eno težjih na dirki Po Srbiji, saj so se morali kolesarji povzpeti na 1200m visok prelaz Maksimovič. Že takoj po startu so pobegnili trije kolesarji, ki pa niso bili nevarni najboljšim. Sicer so si privozili 3 minute in pol prednosti pred glavnino, kar pa je bilo ob takem vzponu bistveno premalo. Ko so bili ubežniki ujeti je napadel ’’naš’’ Kristijan Đurasek. Družbo mu je delal italijan iz ekipe Centri della calzatura Partizan. Imela sta že dve minuti prednosti pred zasledovalno skupino, katera je bila že razpolovljena, a v njej še zmeraj vsi kolesarji Perutnine. Đurasek in Italijan sta bila ujeta šele štiri kilometre pred ciljem in takrat seje pred Palami že začel boj za zmago. V sprintu se je znova znašel Radoslav Rogina iz Perutnine, ki je s pomočjo celotne ekipe suvereno opravil s celotno skupino in zadnjem tednu slavil že drugo zmago. Drugo mesto je zasedel Cadamuro iz ekipe Endeka. Uspeh Rogine je dopolni klubski kolega Matej Marin, ki je zasedel drugo mesto.

Foto in tekst: Marjan Kelner

Trojna zmaga Perutnine.

Druga etapa dirke po Sloveniji se je končala sanjsko za našo ekipo. V zadnjih kilometrih dirke so fantje na mokri in spolzki cesti pokazali moč, pogum ter ekipni duh in tako pustili za seboj vse konkurente.
Zmagovalec etape Radoslav Rogina je tako praktično že oblekel rumeno majico vodilnega na dirki vendar mu jo je ˝slekel˝ glavni komisar dirke z odločitvijo, da se vsem kolesarjem, ki so bili 10 kilometrov do cilja v glavnini šteje čas zmagovalca. Razlog: Spolzko cestišče.

Rezultati druge etape:
1 Radoslav Rogina (Cro) Perutnina Ptuj
2 Mitja Mahorič (Slo) Perutnina Ptuj
3 Gregor Gazvoda (Slo) Perutnina Ptuj
4 Vladimir Miholjevic (Cro) Liquigas
5 Alberto Curtolo (Ita) Liquigas
6 Enrico Rossi (Ita) NGC Medical - OTC Indutria Porte

Majhen obliž na katastrofalno odločitev komisarja je pikčasta majica katero si jo je prislužil Mitja Mahorič na gorskih ciljih ter ekipno prvo mesto.

Foto: Marjan Kelner

Predsednik ZDA bo Slovenijo zapustil z gorskim kolesom slovenskega porekla

Predsednik Vlade Republike Slovenije in predsednik Evropskega sveta Janez Janša je danes predsedniku Združenih držav Amerike Georgu W. Bushu, ki se je v Sloveniji udeležil vrha EU – ZDA, podaril tudi gorsko kolo. Pri tem ne gre za naključje, saj je ameriški predsednik velik ljubitelj aktivnosti v naravi, v zadnjih letih pa se mu je še posebej priljubilo tudi gorsko kolesarstvo.

Foto: Bobo

Kolo seveda ni bilo izbrano naključno, saj sta oba državnika tudi kolesarja. Tako premier Janez Janša, ko mu obveznosti to dopuščajo, del prostega časa preživi tudi na kolesu slovenske znamke Cult. Kolo tega podjetja je danes poklonil tudi predsedniku Georgu W. Bushu. Znamka Cult je nastala pred več kot desetimi leti v Idriji, danes pa je s sedežem v Logatcu in lastno proizvodnjo ena najbolj cenjenih in prodajanih znamk na domačem trgu. Za predsednika Georga W. Busha je bil izbran model Black Gold XTR, ki predstavlja vrh ponudbe gorskih koles.

Okvir kolesa je iz karbona, sestavljeno pa je z vrhunskimi komponentami Shimano, Easton, Ritchey in Marzocchi. Kolo sodi v razred tekmovalnih koles, saj je s težo pod desetimi kilogrami in izrednimi voznimi karakteristikami pripravljeno za vse največje dirke.

Predsednik ZDA George W. Bush je začel kolesariti leta 2003 po poškodbi kolena in z dobro fizično kondicijo hitro osvojil veščine gorskega kolesarjenja. Največ se vozi po svojem posestvu v zvezni državi Teksas, včasih pa se na krajši kolesarski izlet odpravi tudi na katerem izmed številnih potovanj. Predsednik je med drugim večkrat izjavil, da se rad vozi hitro, kar so potrdili tudi novinarji na vožnjah po ranču družine Bush. Prav Cult Black Gold pa je izredno hitro kolo, ustvarjeno za najboljši izkoristek moči in hitro vožnjo po terenu.

Prepričani smo, da bo kolo predsedniku Georgu W. Bushu zagotovo dobro služilo. Upamo le, da si bo vzel tudi v Sloveniji kaj časa za kolesarski izlet in spoznal lepote naše dežele tudi izza krmila kolesa.

Na mladih svet stoji!

K projektu, ki je nastal v sodelovanju s kolesarskim klubom SLOGA 1902, MBK HIDRIA ter tekaško-smučarskim klubom Idrija in je pritegnil čez 50 mladih kolesarjev iz vse Idrijske občine je Cult z veseljem pristopil. Kot glavni sponzor projekta, ki vključuje pokal štirih tekmovanj s gorskimi kolesi z namenom predstavitve kolesarstva ter pridobitve podmladka. Enega izmed udeležencev vsaj treh tekmovanj bomo izžrebali in podarili novo gorsko kolo CULT.

CULT BIKE PARK JAVORNIK

31.05. vabimo vse adrenalina potrebne kolesarje na otvoritev CULT bike parka na Javorniku.

Glavna novost je tako imenovani "smoothline", na novo vrezana pot od vrha do dna. Nekakšen slovenski "A-line", najbolj priljubljena proga v Whistlerju. Bande, tejbli, step-upi, manjši doubli in step-downi, dovolj prostora ... gas na polno z varnimi skoki. Primerno tako za varno pot v dolino za začetnike kot za zabavo največjih mojstrov. "Freeride line" je stara proga z lesenimi objekti, seveda z nekaj novimi. "Mini slopestyle" je nekaj fristajl objektov v izteku parka, ki pa bodo dokončani v naslednjih tednih. "Proline" je stara proga za spust, takorekoč za profije, druga možnost je aktualna DH proga. Potem je tu še "punk", zahtevna freeride linija, frirajd za prave moške ... Proga za 4kros v izteku je zemeljsko že dokončana, a ta trenutek še malo premehka za furanje, manjkajo še leseni objekti.

Šef parka Sebastjan Stres pravi: "Kar nekaj stvari smo uspeli pripravit, počasi bodo proge urejali tudi skozi sezono. Na novi 'smooth' liniji imamo zlasti v sredini še veliko rezerve, tam smo zaenkrat progo speljali v traktorske poti. Velja še opozoriti, da skoki zlasti v spodnjem delu še niso dobro utrjeni, a je iz vožnje v vožnjo in iz dneva v dan bolje. Pridite pogledat in ostanite oziroma se vračajte, če vam bo všeč!"

Včeraj Mahorič, danes Stare.

V Avstriji je bila na sporedu 11. enodnevna kolesarska dirka Raiffeisen Grand Prix (1.2), na kateri je slavil zmago Matej Stare. Po včerajšni zmagi Mahoriča v Čačku je to že druga zmaga ta vikend za ekipo Perutnine Ptuj.

Kolesarji so morali prekolesariti deset krogov, v katerih so morali vsakič preko kilometer in pol dolgega vzpona, katerega povprečni naklon je znašal 7,2 odstotka. Že ob koncu prvega kroga je glavnini uspelo pobegniti sedmim kolesarjem, ki so iz kroga v krog povečevali prednost pred glavnino, v kateri so nadzirali potek dirke naši kolesarji. V ospredju je bil namreč Matej Stare.

Na polovici dirke so iz ubežne skupine pobegnili trije kolesarji s Staretom na čelu. ''Zadnje tri kroge sem večinoma sam narekoval tempo v ospredju. Nato sem jim predzadnji krog pobegnil na klanec. Sicer je bilo nato zelo težko zadržati prednost saj je bila trasa 'pod nogo.' V pomoč mi ni bil niti nasprotni veter. Vsekakor sem vesel zmage. Že prvi krog sem pobegnil, ker sem nameraval odpeljati dirko za trening in sem hotel biti vseskozi zelo aktiven. Prihaja namreč najbolj pomemben mesec, ko bodo na sporedu dirke v Sloveniji. Forma še ni najboljša, a sem vsak dan boljši,'' je za Sportal povedal Matej Stare, ki je dosegel že tretjo zmago letos.

Rajko Petek
Foto: Marjan Kelner

Mahorič v Čačku vknjižil že svojo šesto zmago

Dirka, ki je bila dolga 135 kilometrov je bila pretežno ravna. Edini gorski cilj na dirki so imeli kolesarji na sporedu na stotem kilometru, ko so se spopadli z 2.7 kilometra dolgim vzponom na Rudnik. Kljub številnim poskusom pobega ni nikomur uspelo pobegniti glavnini v kateri so bili od slovenskih klubov tudi kolesarji Radenske KD Finančne točke.

V zaključku dirke so tempo v ospredju narekovali kolesarji Perutnine. ''Dva kilometra do cilja sem z napadom presenetil tekmece in uspel v solo vožnji prikolesariti do cilja. Dirke, ki je bila izredno hitra ne bi mogel zmagati brez pomoči moštvenih kolegov. Oni so najbolj zaslužni za zmago, katere sem izredno vesel,'' je po prihodu v cilj za Sportal povedal Mahorič. Slednji je prvi Slovenec, ki je slavil na tej dirki. Lani je slavil njegov moštveni kolega Hrvat Matija Kvasina.

Rezultati dirke Beograd-Čačak, 135 km:
1. Mitja Mahorič (Slo) Perutnina Ptuj
2. Maroš Kovač (Svk) Dukla Trencin-Merida
3. David Tratnik (Slo) Radenska KD Finančna točka

5. Kristjan Durasek (Hrv) Perutnina Ptuj
6. Andrej Omulec (Slo) Perutnina Ptuj
7. Der Žolt (Srb) Centri della Calzatura
8. Matej Gnezda (Slo) Radenska KD Finančna točka
Rajko Petek
Foto: Marjan Kelner

’Cec’ drugi Slovenec na prvem spustu sezone

"Če bo zlučajno suho, se dirka prestavi na naslednji vikend," je bila le ena od šal na račun tradicionalno mokre dirke v spustu v Avčah v kanalski občini. Tokrat je bilo drugače. V soboto je bila proga še kar mokra, v nedeljo zjutraj lepljivo blatna, že za polfinale pa se je večina tekmovalcev odločila za gume za suho podlago. Za finale je bil oprijem gum optimalen.
V peti izvedbi dirke je tretjič zmagal italijanski prvak Alan Beggin. Najbližje mu je prišel domači matador Nejc Rutar. Naslednji Slovenec je bil prvak Jan Cestnik na 6. mestu.
Naslednja pokalna dirka bo gostovanje na Bjelolasici na Hrvaškem sredi maja, teden prej (že čez dva tedna!) pa bo še mednarodni dogodek sezone v Sloveniji, svetovni pokal na Mariborskem Pohorju.

Vrstni red finala

Združena moška kategorija
1. Alan Beggin (Ita, Mapei) 3:32.85
2. Nejc Rutar (Slo, Hidria) +1.85
3. Markus Pekoll (Avt, Schladming) +3.52
4. Georg Sieder (Avt, Schladming) +6.88
5. Boris Tetzlaff (Avt, Schladming) +7.21
6. Jan Cestnik (Slo, Cult Trbovlje) +9.39

Masters
1. Janez Jamnik (Slo, Enduro) 3:51.26
2. Boštjan Felc (Slo, Cult Trbovlje) +8.24
3. Sebastjan Zmrzljak (Slo, Cult Trbovlje) +15.49

Stare slavil v Banja Luki

Kolesarji Perutnine z Matejem Staretom na čelu si slavili na drugi dirki Beograd-Banja Luka v dolžini 120km. Predvsem ravninsko dirko je odločil ciljni sprint katerega je dobil kolesar Perutnine, Matej Stare. Dirka je bila zelo hitra saj je bila povprecna hitrost zmagovalca okrog 45km/h. Med samo dirko je bilo sicer nekaj poskusov pobega, a vsi brez prave vrednosti. Drugo mesto je osvojil Matej Gnezda iz Radenske FT in tretje italijan Daniele Callegarin. Jutri še kolesarji vozijo kriterij po ulicah Banja Luke.

Rezultati dirke Beograd-Banja Luka, 122 km:
1. Matej Stare (Slo) Perutnina Ptuj
2. Matej Gnezda (Slo) Radenska KD
Finančna točka 3. Daniele Callegarian (Ita) Calzature Partizan
4. Aldo Ino Ilešič (Slo) Sava vsi isti čas

Tekst in foto, Marjan Kelner

Koren slavil v Franciji

Kristijan Koren je slavil na dirki Nation cup-a Lacote Picarde. Koren je ponovil lanski uspeh Simona Spilaka, ki je prav tako slavil na tej dirki.

Dirka Lacote Picarde, je v sklupu dirk Nation cup-a, katerega vozijo izbrane vrste mladih kolesarjev do 23 let. Tokrat za reprezentanco Slovenije nastopajo Kristjan Koren, Marko Kump, Jože Senekovič, Blaž Furdi, Andi Bajc in Bajt. Po besedah selektorja Martina Hvastije, je postal Nation cup zelo velika zadeva, saj je samo na tej dirki nastopa 25 ekip od tega 23 reprezentanc. Današnja dirka je bila dolga 171km, na koncu pa 2 kroga po 20km z 1,5 km dolgim vzponom. Na 100km je pobegnilo 12 kolesarjev, med katerimi je bil od slovencev Kump, kasneje se je tem pridružilo se 16, med katerimi je bil Koren, tako je v finalna kroga zacelo 28 kolesarjev v ospredju. Vseskozi so bili v ospredju poskusi pobegov a vse do zadnjega klanca neuspešni. 15 km do cilja je napadel Victor Rodrigez iz Portugalske, ki je bil ujet šele kilometer do cilja. Koren je potem zelo pametno odpeljal zadnji kilometer in suvereno dosegel prvo zmago za reprezentanco in že svojo četrto v letošnji sezoni.

Martin Hvastija:« Zelo sem zadovoljen z zmago, saj s tem dokazujemo, da smo odlična reprezentanca in da lanska skupna zmaga v Nation cup-u ni bila niti priblizno slučaj.«
tekst: Marjan Kelener

Camelbak The BOTTLE

Tokrat vam predstavljamo izdelek namenjen predvsem uporabi v času ko niste na kolesu.

Izdelalo jo je kolesarjem dobro znano podjetje Camelbak, poimenovali pa so ga THE BOTTLE. Gre za steklenico, ki jo zaznamuje predvsem njena oblikovna in tehnična izpopolnjenost. Primerna je za vsakodnevno uporabo v pisarni, avtomobilu, telovadnici, na potovanju… Steklenica ne pušča vode, tudi če jo obrnemo na glavo. Ustnik se zloži in zavzame manj prostora. Uporablja se lahko z eno roko. Enostavna je za polnjenje in čiščenje v pomivalnem stroju. Pokrov se lahko namesti na ostale BOTTLE. Odporna je proti udarcem in se ne razbije. Na izbiro je v več barvnih odtenkih.

Predstavitev ... klikni

Rebecca Rusch zaupa sedežem WTB


FOX SERVIS + DARILO
Ob generalnem servisu katerega koli Fox izdelka vam podarimo majico Fox Slovenija brezplačno! Akcija velja od 4.12.2016 do 31.1.2017.

Inventura
Obveščamo vas, da bo zaradi inventure 28. in 29. november trgovina Cult Logatec zaprta. Hvala za razumevanje. Cult Team

Fox float X2 ODPOKLIC!
Fox je dne 12.10.2016 prostovoljno odpoklical določene modele amortizerjev FLOAT X2. Spodaj navajamo odgovore na nekatera najbolj pogosta vprašanja v zvezi s tem odpoklicem, drugih informacij v zvezi s tem pa vam v tem trenutku še ne moremo posredovati.

12. Kolesarski sejem Logatec
6. - 7. oktober 2016 pred trgovino CULT v Logatcu (Tržaška 77).

mtb.si o Graphenu!
Zanimiv članek o Vittoriji in revolucionarnem Graphenu!

11. KOLESARSKI SEJEM LOGATEC
Od 14 do 16 Aprila bo potekali že 11 kolesarski sejem! Vabljeni vsi ljubitelji kolesarstva, kajti za vsakega se bo našlo kaj zanimivega!


Vse pravice pridržane © 1997 - 2019 Vizijasport d.o.o.  |  Pravna obvestila  |  Vzdrževanje
Izdelava On-line rešitve, postavitev in gostovanje Prolog d.o.o., Logatec  |  Tržaška cesta 114, si - 1370 Logatec